• Mihail Chiru

La fel ca și înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2012, OpenPolitics.ro și Fundația Median Research Centre au organizat în perioada 23 aprilie – 6 mai 2014 un Sondaj al Experților la care au participat 80 de cercetători academici (din România şi din străinătate), jurnalişti şi formatori de opinie. Eşantionul iniţial a cuprins 212 experţi în ştiinţe politice şi sociale, jurnalişti politici şi formatori de opinie. Aceştia au fost selectaţi pe baza următoarelor criterii: pregătire academică, cercetare şi publicaţii pe temele de interes ale sondajului şi notorietate publică. Aşadar, rata de răspuns a fost de 37.7%, comparabilă cu majoritatea sondajelor de acest fel.

Experţii au fost chestionaţi atât în privinţa celor mai importante subiecte de pe agenda europeană, cât şi asupra factorilor care vor decide, respectiv ar trebui să decidă rezultatele alegerilor euro-parlamen- tare din 25 mai. De asemenea, experţii au fost rugaţi să identifice cele mai importante teme şi întrebări legate de un număr de 17 domenii de politici publice.

Vezi continuarea raportului.

Citeste mai multe informaţii despre Alegerile Europarlamentare şi mizele lor, în celelalte analize OpenPolitics:

Introducere: Ce avem nevoie să ştim ca să votăm informat?

Ce votăm? Partide europene, naţionale, candidaţi. Retrospectiv şi prospectiv

Ce primează în Parlamentul European? Interacţiunea dintre partidul european, partidul românesc şi individualitatea europarlamentarilor

Ce subiecte contează? Teme nationale, europene şi individuale

Ce putem să aflăm online? Instrumente de informare existente