OpenPolitics.ro și Fundația MRC – Median Research Centre caută participanți pentru o dezbatere informală despre concediul pentru creșterea copilului în România, un subiect  extrem de important pentru viitorii și actualii părinți.

Fundația MRC a elaborat de-a lungul vremii mai multe analize pe acest subiect și s-a implicat în luări de poziție publice vizavi de propunerile de schimbare a bazei de calcul pentru indemnizația de creștere a copilului, dar și de strategia politicilor sociale 2013-2020, propusă de ICCV.

Astfel, dorim să continuăm eforturile noastre cu ajutorul cetățenilor interesați. Într-o atmosferă informală și relaxată, ne propunem să discutăm despre legislația privind concediul de creștere a copilului, dacă prevederile actuale sunt satisfăcătoare și, dacă este cazul, cum ar putea fi îmbunătățite.

Metoda de desfășurare este cea a „cafenelei publice”. După o scurtă prezentare a subiectului, vom dezbate în grupuri mici aspecte precum durata concediului de maternitate, valoarea indemnizației și condițiile de eligibilitate. Întâlnirea se va încheia cu o discuție „în plen”, în care vom formula împreună câteva concluzii. Un material despre eveniment va fi publicat pe site-ul nostru, https://openpolitics.ro/, dar orice opinie emisă va rămâne anonimă.

Discuțiile au loc sâmbătă, 18 octombrie 2014 într-o locație centrală din București, în două grupuri:

  • între orele 11.00 și 13.00 pentru persoane care doresc să aibă copii
  • între orele 15.00 și 17.00 pentru cei care sunt deja părinți

Cei interesați de participare sunt rugați să confirme prezența până joi, 16 octombrie la email raluca.toma@medianresearch.ro sau tel. 0741.279.963.

Toți participanții vor primi la finalul evenimentului un dar din partea organizatorilor, în chip de mulțumire pentru participarea voluntară la dezbaterea unei probleme atât de importante pentru actualii și viitorii părinți.