De azi, lansăm oficial platforma de discuții OpenPolitics, unde vă invităm să participați la dezbateri echilibrate pe teme importante pe agenda publică.

Pentru prima dezbatere online am ales subiectul exploatării gazelor de șist, ce polarizează opiniile în România de ceva vreme, ca parte dintr-un parteneriat mai amplu în proiectul România Publică. Subiectul a fost prefațat într-o primă dezbatere live cu cetățeni, experți și reprezentanți ai partidelor politice, organizată de România Publică în parteneriat cu MRC  sâmbătă, pe 23 noiembrie 2013.

Pe OpenPolitics.ro tema va fi deschisă printr-o introducere generală asupra opiniilor existente despre exploatarea gazelor de șist și acțiunile autorităților române până în acest moment. În plus, doi experți își vor prezenta succinct pozițiile pro și contra pe acest subiect.

Cititorii OpenPolitics.ro sunt invitați să își exprime opinia prin comentarii, dar și să voteze. Astfel, va putea fi urmărită evoluția voturilor pro și contra în fiecare zi a dezbaterii și la încheierea dezbaterilor, va fi prezentat un procentaj final.

Comentariile vor fi moderate, astfel că cele injurioase, discriminatorii, instigatoare sau ofensive nu vor fi publicate pe site. Pentru mai multe detalii recomandăm consultarea secțiunii de „Termeni și condiții de utilizare”.

Participă la dezbatere acum!