Credeți că ar fi bine ca alegătorii dintr-o circumscripție să poată demite prin referendum un deputat sau senator? A doua dezbatere online de pe platforma de discuții OpenPolitics dezvoltă subiectul revocării mandatelor parlamentare.

OpenPolitics analizează procedura de demitere prin referendum, inclusiv aspectele cheie și argumentele pro și contra într-un context internațional și local. În plus, doi exponenți ai societății civile își expun propriile argumente pro și contra. Vă invităm să vă exprimați părerea atât prin comentarii, cât și prin vot. La finalul dezbaterii, poziția cu cea mai mare susținere va fi stabilită pe baza numărului de voturi.

Dezbaterea face parte din proiectul România Publică, iar pe 12 decembrie s-a organizat o discuție între cetățeni, experți și politicieni pe același subiect al demiterii parlamentarilor. Prima dezbatere online, pe tema exploatării gazelor de șist, a fost și ea precedată de o dezbatere live, care a avut loc pe 23 noiembrie. Pe site-ul România Publică puteți găsi înregistrările și rezultatele dezbaterilor live.

Alte materiale legate de parlament și starea sistemului de guvernământ în general sunt disponibile în secțiunea OpenPolitics despre reforma instituțională.

Participă la dezbatere acum!

Notă: comentariile vor fi moderate, iar cele considerate injurioase, discriminatorii, instigatoare sau ofensive nu vor fi publicate pe site. Pentru mai multe detalii recomandăm consultarea secțiunii de “Termeni și condiții de utilizare”.