Median Research Centre, think-tank-ul independent care deţine platforma OpenPolitics.ro, caută 3 jurnalisti din presa locală interesați să redacteze pe durata a 9 luni o investigație/ un reportaj de mare dimensiune.

Jurnaliștii își pot alege subiectul dintr-o plajă de teme largi de interes: discursul instigator la ură (hate speech), rasismul și xenofobia ori combaterea acestora, anti-discriminare, toleranța și înțelegerea multiculturală, populația de etnie romă, democrație, drepturile omului, inclusiv drepturile minorităților (etnice, religioase, lingvistice sau privind orientarea sexuală), transparența și buna guvernare.

Activitatea are loc în cadrul proiectului „Jurnaliștii lucrează cu ONG-iștii” derulat de Median Research Centre, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul își propune să sprijine comunicarea și colaborarea între mass media și mediul ONG. Astfel, jurnaliștii vor participa la discuții cu oameni din mediul ONG care pot furniza expertiză relevantă pentru materialele realizate.

Jurnaliștii interesați sunt rugați să depună o propunere de subiect de maxim 500 cuvinte și un CV la adresa job@medianresearch.ro, până la data de 19 iulie, ora 24:00 26 iulie, ora 24:00 (ora României).

Doar candidații selectați vor fi contactați pentru interviu.